Purentalihasten hieronta on hoitomuoto, joka keskittyy kasvojen, kaulan ja pään alueen lihasjännitysten lievittämiseen. Tämä hoitomuoto on erittäin tehokas, erityisesti yhdistettynä Dry Needling -hoitoon, jos kärsit purentavaivoista, kuten hampaiden narskuttelusta tai purentaviasta.

Purentalihakset ovat vahvoja lihaksia, jotka osallistuvat suun avaamiseen, sulkeutumiseen ja liikkeisiin. Nämä lihakset saattavat jännittyä monesta syystä, esimerkiksi purentavian, stressin tai hampaiden narskuttelun seurauksena, mikä voi johtaa kasvojen, kaulan tai pään alueen kipuihin.

 

Jäykkien purentalihasten oireita voivat olla esimerkiksi:

 

– Leukaperien kipu ja arkuus

– Leuan jumiutuminen, jolloin suu ei aukea kunnolla

– Leuan naksuminen

– Päänsärky, erityisesti otsalla tai ohimoilla

– Kasvojen, kaulan tai hartian alueen jännitykset ja kipu

– Tinnitus, palan tunne kurkussa, huimaus tai tasapaino-ongelmat

 

Purentalihasten hieronta on hellävaraista, mutta tehokasta. Hoitoon kuuluu kasvojen alueen käsittely ulkoapäin sekä purentalihasten käsittely suun sisäpuolelta. Suun sisäpuolen hieronnassa käytetään kumihanskoja ja hygieniasta huolehditaan erityisen tarkasti.

Yksi tehokas tapa purentalihasten hoidossa on Dry Needling. Dry Needlingissa ohuita neuloja pistetään lihaskudokseen, mikä stimuloi lihaksia rentoutumaan ja lievittää kipua. Tämä hoitomuoto voi olla erityisen tehokas, jos purentalihaksissa on pistekohtaisia kipuja tai jännitystiloja. Lisätietoja dryneedling.fi

Purentalihasten hieronta yhdistettynä Dry Needlingiin voi tarjota merkittävää helpotusta purentavaivojen oireisiin. Se voi parantaa suun avaamisen ja sulkemisen liikkuvuutta, lievittää kipua ja jännitystä sekä vähentää leuan naksumista.

On tärkeää huomata, että jos sinulla on purentavaivoja, sinun tulisi kääntyä ammattilaisen puoleen. Purentalihasten hieronta ja Dry Needling tulisi suorittaa koulutetun ja kokeneen terapeutin toimesta, joka tuntee anatomian ja ymmärtää purentavaivojen monimutkaisuuden. Jos sinulla on kysyttävää hoidosta tai haluat varata ajan, ota rohkeasti yhteyttä.