Ortopedinen osteopatia on terveydenhuollon ala, joka keskittyy sekä akuuttien että kroonisten kiputilojen hoitoon sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutukseen. Tämä hoitomuoto perustuu tutkittuun tieteelliseen tietoon, ja osteopaatit ovat erityisen päteviä anatomiassa ja fysiologiassa sekä manuaalisten taitojen soveltamisessa.

Ortopedinen osteopatia keskittyy laajasti terveyden edistämiseen, ei ainoastaan sairauden hoitoon. Sen avulla voidaan vähentää monien kroonisten sairauksien riskiä liikunta-, elintapa- ja ravitsemusneuvonnan avulla sekä lievittää jo mahdollisesti ilmenneitä ongelmia. Osteopaattinen hoito on kokonaisvaltaista, ja siinä otetaan huomioon henkilön psykofyysis-sosiaalinen tila.

Manuaalinen eli käsin tehtävä tutkimus ja hoito ovat tärkeä osa osteopatiaa. Tutkimuksen aikana osteopaatti tunnustelee käsillään asiakkaan kipeitä kohtia ja tutkii ortopedisia testejä käyttäen esimerkiksi nivelten liikeratoja ja lihasten voimia. Manuaalinen hoito voi sisältää pehmytkudosten käsittelyä sekä nivelten mobilisaatiota ja manipulaatiota, tavoitteenaan palauttaa normaali, kivuton liike.

Kuntoutus on olennainen osa ortopedista osteopatiaa, ja se sisältää niin akuuttien kuin kroonisten vammojen sekä erilaisten kiputilojen hoidon. Erityisen tärkeää on kuntoutus ortopedisten leikkausten jälkeen. Asiakkaan itsensä toteuttama terapeuttinen harjoittelu on merkittävässä roolissa kuntoutusprosessissa.

Ortopedista osteopatiaa voidaan soveltaa kaikenikäisille, kasvuikäisen kiputiloista vanhempien ihmisten lihasmassan heikkenemiseen, sarkopeniaan. Kuntoutussuunnitelma laaditaan yhteistyössä asiakkaan kanssa ja tarvittaessa yhteistyössä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Jos sinulla on kysyttävää hoidosta tai haluat varata ajan, ota rohkeasti yhteyttä.

 

Lisätietoja koulutuksesta https://www.ookk.fi/