”Headspace” on kirja, joka on vaikuttanut merkittävästi omaan meditaatioharjoitukseeni ja mielen rauhoittamiseen kiireisen arjen keskellä. Kirjan lukeminen avasi minulle uuden näkökulman siihen, miten voin meditoida eri paikoissa ja eri tavoin saavuttaakseni rentoutumisen ja läsnäolon tilan.

Erityisesti inspiroiduin lukemaan, miten meditaatio voidaan integroida erilaisiin ympäristöihin, kuten saunan lauteille tai kylmään veteen. Tämä herätti mielenkiintoni, ja päätin kokeilla näitä tekniikoita omassa elämässäni. Löysin, että meditoiminen saunan lämmössä auttoi minua syventämään rentoutumista ja keskittymistä hetkeen. Kylmässä vedessä meditointi taas toi mukanaan tunteen virkistymisestä ja rauhallisesta tilasta. Kylmä on aina kylmää, mutta kylmä on upea opettaja.

Oman kokemukseni myötä ymmärsin, että meditointi ei ole sidottu tiettyyn paikkaan tai aikaan, vaan se voi tapahtua missä tahansa ja milloin tahansa. Tärkeintä on löytää paikka ja tapa, joka sopii itselle parhaiten ja auttaa saavuttamaan halutun rentoutumisen ja läsnäolon tilan.

Headspace kannusti minua kokeilemaan erilaisia meditaatiotekniikoita ja löytämään oman tieni mielen rauhoittamiseen. Kirjan ohjeiden avulla olen oppinut hyödyntämään meditaatiota päivittäisessä elämässäni, olipa kyse sitten kiireisestä työpäivästä tai rentouttavasta hetkestä luonnossa. Meditaatio on tullut tärkeäksi osaksi hyvinvointiani ja auttaa minua löytämään tasapainoa ja rauhaa kiireen keskellä.

Suosittelen Headspace kirjaa kaikille, jotka etsivät käytännöllisiä ohjeita meditaatioon ja mindfulnessiin kiireisen arjen keskellä. Kirja antaa arvokkaita työkaluja ja inspiraatiota luomaan oman meditaatiokäytännön ja löytämään sisäisen rauhan eri ympäristöissä ja tilanteissa. Erityisesti kirjan äänikirja versio vetosi minuun, koska lukijana oli itse kirjan kirjoittaja ja tekniikan kehittäjä.

 

Linkki kirjaan:

Headspace Audiobook